Om oss

Jake Rakennus Bygg Oy är ett företag från Jakobstad som jobbar klokt och med hjärtat. Till vårt kärnkunnande hör miljövänlig bostadsproduktion och entreprenader. Det som garanterar vår höga kvalitet är noggrant gjorda materialval, en omsorgsfull byggprocess och vår elektroniska MyNest-servicebok med vars hjälp man utför fastighetens skötsel.

Vår mission

Vi bygger hus som håller för kommande generationer.

Vår vision

Friska byggnader och smartare lösningar.

Våra värderingar

inga genvägar

Vi vill vara stolta över de hus vi byggt, även om det ibland kräver lite mer arbete.

Österbottnisk ärlighet

Vi vill bära vårt ansvar för våra arbetstagare och för miljön och stå för våra ord.

Vår story

Johan och Jonny Asplund startade Jake Bygg år 2003. Ett par år senare blev även brödernas kusin Kenneth aktieägare i företaget. De tre Asplundarna har tillsammans en solid erfarenhet tack vare decennier i olika delar av byggbranschen.

Intresset för branschen väcktes redan som barn då Johan och Jonny fick bekanta sig med VVS- och elbranschen genom deras pappas arbete och Kenneth på sitt håll tack vare pappans snickeri i Öja i närheten av Karleby.

Efter att de skaffat sig en bred utbildning inom branschen ökade trions erfarenhet och kontaktnät ytterligare tack vare flertaliga arbetsuppdrag. Bekant blev både huspaket, fönster, balkonger, VVS- och metallarbete, stålkonstruktioner, kyl- och värmepumpsteknik, krävande snickeriarbete och genomförande av stora byggprojekt.

En orsak till oro var dock att många nya byggnader i Finland tampades med problem med både fukt och dålig inomhusluft. Bakom grundandet av det egna företaget låg en tro på att en effektiv byggprocess inte är ett hinder för ett slutresultat som håller hög kvalitet.

Jake Byggs huvudsakliga mål är att bygga bostäder av hög kvalitet som främjar både människors och miljöns välbefinnande och som också håller för framtida generationer. Förutom ägarnas kunskap och erfarenhet så är också hållbarhets- och energieffektivitetstänket faktorer som styr företagets verksamhet.