Jake Bygg fick miljonprojekt i Seinäjoki – bygger nya utrymmen åt Foodwest

PRESSMEDDELANDE – 29.8.2018 kl.13

Foodwests miljoninvestering stärker den inhemska matindustrin 

De goda framtidsutsikterna för finländsk livsmedelsindustri har fått Foodwest att investera i nya lokaler. Mitt i Finlands matprovins i Seinäjoki byggs en lokal med egen pilotanläggning som kommer att bli en toppenhet även internationellt. Jake Bygg förverkligar projektet som ska stå klart under nästa år. Foodwest Oy gör sitt för att stärka utvecklingen i den finländska livsmedelsindustrin genom att investera dryga 4 miljoner euro i sina nya lokaler i Roves i Seinäjoki. Det 1700 kvadratmeter stora byggprojektet påbörjas redan denna höst.

Jake Rakennus Bygg Oy är ett företag från Jakobstad vars huvudsakliga mål är att bygga fastigheter av hög kvalitet som främjar både människors och miljöns välbefinnande och som också håller för framtida generationer. Till vårt kärnkunnande hör totalentreprenader och bostadsproduktion. Företaget sysselsätter idag ca 15 personer direkt och totalt över 30 personer via samarbetspartners.

– Jake Byggs ägare och övrig personal har ett brett kunnande inom bygg- och husteknik för att utföra denna typ av helhetsentreprenader (KVR). Sedan år 2015 har företagets personal förstärkts med Jonny Asplund​ som har lång erfarenhet från byggande av VVS och kyltekniska lösningar till b.la. livsmedelsindustrin. KVR entreprenad
betyder att vi ansvarar för helheten, från planering till överlåtelse av fastigheten. Vi har de senaste åren utfört flera totalentreprenader där planering och byggande inklusive husteknik ingått. Vi ser fram emot att utföra detta spännande projekt, säger Jake Byggs VD Johan Asplund​.

Foodwests styrelseordförande Merja Leino​ håller byggandet av den nya lokalen som en förutsättning för Foodwests framtida tillväxt. – Foodwest är ett utvecklingsföretag vars huvudsakliga uppgift är att hjälpa och utveckla sina företagskunders verksamhet. Behovet och efterfrågan av Foodwests tjänster växer. Med den nya lokalen vill vi besvara de växande efterfrågan, konstaterar hon. – Vi har utvecklat vår verksamhet och fått många nya intressanta samarbetspartners de senaste åren. Moderna faciliteter ger oss en bättre möjlighet att betjäna våra kunder och stärka vårt kunnande, meddelar VDn Karri Kunnas​.

Tilläggsuppgifter:

Johan Asplund
VD Jake Rakennus Bygg Oy
050 366 9170
johan.asplund@jakerakennus.fi

Karri Kunnas
VD Foodwest Oy
040 1615 443
karri.kunnas@foodwest.fi