Jake Rakennus sai miljoonaprojektin Seinäjoella – rakentaa uusia tiloja Foodwestille

Mediatiedote – 29.8.2018 klo.13

 

Foodwestin miljoonainvestointi vahvistaa kotimaan elintarviketeollisuutta

Suomalaisen elintarviketeollisuuden hyvä vire saa Foodwestin investoimaan uusiin toimitiloihin. Seinäjoelle ruokaprovinssin ytimeen valmistuva toimitila ja koetehdas vahvistavat asiantuntijayrityksen asemaa elintarvikealan osaamisen huippuyksikkönä myös kansainvälisesti. Jake Rakennus toteuttaa projektin, jonka on määrä valmistua ensi vuonna. Foodwest Oy laittaa oman panoksensa Suomen elintarvikealan kehitykseen investoimalla reilut neljä miljoonaa euroa uuteen toimitilaan Seinäjoen Rovekseen. Noin 1700 neliön suuruinen rakennusprojekti käynnistyy jo tänä syksynä.

Jake Rakennus Bygg Oy on Pietarsaarelainen yritys, joka rakentaa korkealaatuisia rakennuksia, jotka edistävät sekä ihmisten että ympäristön hyvinvointia tulevia sukupolvia ajatellen. Yrityksen ydinosaamiseen kuuluu kokonaisurakointi sekä asuinrakennusten tuotanto. Nykyään Jake Rakennus työllistää noin 15 henkilöä ja yhteensä yli 30 henkilöä kumppaneiden kautta.

– Jake Rakennuksen omistajilla ja muulla henkilökunnalla on laaja tietämys rakennus- ja talotekniikasta tämän tyyppisen kokonaisvaltaisten urakoiden (KVR) toteuttamiseksi. Vuodesta 2015 alkaen yrityksen henkilöstöä on vahvistanut Jonny Asplund, jolla on paljon kokemusta vesi- ja jäähdytysratkaisujen rakentamisesta mm. elintarviketeollisuudessa. KVR-sopimus tarkoittaa sitä, että olemme vastuussa kokonaisuudesta. Suunnittelusta alkaen aina kiinteistön luovuttamiseen asti. Viime vuosina olemme toteuttaneet useita kokonaisvaltaisia urakointeja, jotka ovat pitäneet sisällään kaiken suunnittelusta rakentamiseen, mukaanlukien talotekniikan. Odotamme innolla tätä jännittävää projektia, sanoo Jake Rakennuksen toimitusjohtaja Johan Asplund.

Foodwestin hallituksen puheenjohtaja Merja Leino pitää uuden toimitilan rakentamista ehdottomana edellytyksenä Foodwestin tulevaisuuden kasvulle.

– Foodwest on kehitysyhtiö, jonka pääasiallisena tehtävänä on auttaa ja kehittää asiakasyritysten liiketoimintaa. Tarve ja kysyntä Foodwestin palveluille on kasvava. Uudella toimitilalla halutaan vastata kasvavaan kysyntään, hän toteaa.

– Olemme viime vuosien aikana kehittäneet toimintaamme ja saaneet lukuisia mielenkiintoisia yhteistyökumppaneita. Nykyaikaiset toimitilat luovat meille paremmat mahdollisuudet palvella asiakkaitamme ja kasvattaa osaamisen pääomaa, toimitusjohtaja Karri Kunnas iloitsee.

Lisätietoja:

Johan Asplund, toimitusjohtaja
Jake Rakennus Bygg Oy
050 366 9170
johan.asplund@jakerakennus.fi

Karri Kunnas, toimitusjohtaja
Foodwest Oy
040 1615 443
karri.kunnas@foodwest.fi