BBY-Baltic: Hallirakennuksen perusta on valmis

Uusi tuotantohalli nousee vakaalle, kuivalle ja kestävälle perustalle Baltic Yachtsin telakalle Alholmaan, Pietarsaareen. Sjöblom Infra aloitti pohja- ja perustustöiden parissa syyskuun 2022 alussa. Yhtiö on suorittanut tulevan hallin paikalle massanvaihdon, tehnyt betonirakenteiden perustuspohjat sekä rakentanut pintavesi- ja salaojajärjestelmät.
 

“Syksyn aikana teimme kolmen metrin massanvaihdon, täytimme ja tiivistimme perustan, valmistelimme sen hallin betonipohjia varten ja rakensimme salaojajärjestelmät. Olemme myös aloittaneet hallin ulkopuolella tehtävät maanrakennustyöt, pintavesijärjestelmän rakentamisen sekä pysäköintialueen kaivu- ja täyttötyöt,” kertoo Maria Keiski, Infrarakentamisen työnjohtaja Sjöblom Infralla.

Mursketta ja hiekkaa uusiokäytettiin

Tässä rakennusvaiheessa osa materiaaleista pystyttiin käyttämään uudelleen. Parkkipaikka, joka sijaitsi ennen uuden hallin rakennuspaikalla, oli pohjustettu murskeella ja hiekalla. Kustannusten ja ympäristövaikutusten minimoimiseksi materiaalit varastoitiin paikan päällä ja uusiokäytettiin täyttötöissä sekä anturoiden ympärillä että parkkipaikalla.

“Näin toimimalla säästymme materiaalin poiskuljetukselta, sekä uuden materiaalin valmistukselta ja kuljetukselta paikan päälle. Maamassat, joita ei voitu hyödyntää hankkeessa, kuljetettiin lähellä sijaitsevalle UPM:n tehdasalueelle, jossa massoille oli tarvetta”, sanoo Maria Keiski.

Ilmastoälykkäitä ratkaisuja tarvitaan

Tämäntyyppisten ilmastoälykkäiden ratkaisujen ja materiaalien uudelleenkäytön merkitys kasvaa rakennusteollisuudessa.

“Ilmastoälykkäistä ratkaisuista ja materiaalien uudelleenkäytöstä tulee rakennusalalla koko ajan tärkeämpää. Koska suuri osa Suomen hiilidioksidipäästöistä on peräisin rakennusalalta, on alan toimijoiden otettava ympäristö huomioon saavuttaaksemme ilmastotavoitteet”, sanoo Isac Sjöblom, joka työskentelee liiketoiminnan kehittämisen parissa Sjöblom Infralla.

Kokenut aloittaa hyvissä ajoin

Perustukset ovat nyt valmiit hallin rakentamista varten ja myös sokkelipohjat on valettu. Tavoitteena oli päästä näiden osalta maaliin ennen pakkasten tuloa, ja se onnistui – huomattavalla marginaalilla. 60 vuoden rakennusalan kokemuksella Sjöblom Infra tietää, että rakennusprojekteissa aikataulut muuttuvat usein, ja siksi on tärkeää aloittaa ajoissa.

“Olemme joustava kumppani ja henkilöstömme on ammattitaitoinen. Pyrimme aina ratkaisemaan mahdolliset ongelmat nopeasti, jotta projekti voi edetä aikataulun mukaisesti. Moderni ja monipuolinen konekantamme on myös yksi vahvuuksistamme”, sanoo Isac Sjöblom.

Yhteistyö on avain menestykseen

Jotta rakennusprojekti sujuu tehokkaasti ja lopputuloksesta saadaan laadukas, tarvitaan toimivaa yhteistyötä. Se on rakennusalalla avain menestykseen.

“Yhteistyömme Jake Rakennuksen kanssa on sujunut loistavasti. Arvostamme Jakessa sitä, että yritys on hyvin organisoitunut ja he jakavat kanssamme samat arvot ja ajatusmaailman. He ovat taitava ja ongelmanratkaisukykyinen porukka”, sanoo Matts Sjöblom, Sjöblom Infran toimitusjohtaja.

Jake Rakennuksen toimitusjohtaja Johan Asplund on erittäin tyytyväinen Sjöblom Infran tekemän työn laatuun.

“Yhteistyö Sjöblomin kanssa on toiminut erittäin hyvin, he tietävät mitä tekevät. Kaikki Sjöblomin työntekijät ovat ammattilaisia ja se näkyy heidän työssään, Johan Asplund sanoo.

https://www.sjoblominfra.fi

https://www.linkedin.com/company/sjoblominfra/about/